söndag 6 mars 2011

Miniatyrbilder visas inte i blogglistan?

Har ni också märkt att miniatyrbilderna/thumbnails inte visas i blogglistan de senaste dagarna för en del bloggar? Datanörd som man är var jag tvungen att googla runt lite och hittade bl a de här tipsen. Det verkar vara en bugg hos blogger/google och vi kan väl hoppas att det snart är löst. Men under tiden så kan man komma runt problemet genom att göra så här.

När man har skrivit färdigt sitt inlägg så klickar man på fliken "Redigera HTML" då kommer man åt kodtexten för inlägget.

Leta upp adressen till bilden - ser ut ungefär så här: https://lh6.googleusercontent.com/-q0t3qLNlEcY/TXKGubN-cgI/AAAAAAAADWQ/4oIQ6kVQZyU/s1600/tilda_kanin.jpg.

Byt ut "https" mot "http" och "googleusercontent" mot "ggpht".

Nu ska bildlänken se ut så här istället. http://lh6.ggpht.com/-q0t3qLNlEcY/TXKGubN-cgI/AAAAAAAADWQ/4oIQ6kVQZyU/s1600/tilda_kanin.jpg

Länkadressen till varje bild finns med två gånger men jag ändrade bara på ett ställe, och det fungerade, min Tildakanin dök upp i blogglistan.

Här har jag hittat informationen.

Ett annat tips är att helt enkelt skriva sina inlägg under Redigera HTML och inte under "skrivfliken", det verkar fungera lika bra. Hoppas att blogger/google fixar den här lilla buggen snart.

5 kommentarer:

BamBuu sa...

Tack för tipset!!! Snällt att dela med dig, tråkigt när inte bilderna syns!
Söt kanin nedanför!
/malin

Fliikkans Kreativa Sida sa...

Tack för tipset nu fungerade det på min sida också .

MVH Pernilla

Heartbeatdesign sa...

Hurraaay! Jag har klurat länge varför i h*lskotta det blivit så :(

Miiaoo sa...

Har oxå sett det.. vissa bilder syns dock..

Ursöt Tildakanin!! =o))

JuMel sa...

Tack för tipset! Jag har minsann också undrat varför det helt plötsligt blir så ibland men inte orkat bry mig om att ta reda på orsaken:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...