måndag 28 oktober 2013

Smått och gott virkat

Oj, oj, andra inlägget på samma dag. Ännu ett samlingsinlägg med blandat smått och gott som virkats, och även lite som sytts under våren och sommaren. Bilderna är inte av jättebra kvalitet då de flesta är tagna med mobilen och snabbupplagda på FB i en av virkgrupperna jag är med i. Nu får även ni bloggläsare se vad jag pysslat med :)

Jag sydde mig ett virknålsfodral i våras. Var lite less på att ha alla virknålar liggande här och där. Bättre ordning och översikt nu. Jag har inte gått efter något mönster utan mätt och klippt på fri hand.  Jag gjorde ett försök att virka en babystövel, ja det blev bara en. Så projektet ligger på is för tillfället om man säger så :/


Ett par babytofflor provade jag att virka. De ligger också i UFO-högen i väntan på att få knappar ditsydda. (UFO i virk/handarbetssammanhang = unfinished object).


Ett mobilfodral virkade jag i våras. Mönster finns här. Blomman har jag hitta på ett annat ställe, kommer tyvärr inte ihåg var men det är bara att googla så hittar man en passande blomma om det är någon som är sugen på att göra ett eget fodral. Jag frihandsvirkade en liten börs/fodral till mobiltelefonen och att ha lite småpengar i m m. Gallervirkning tror jag virktekniken heter. Jag virkade en blomma och några blad som syddes på. 


Fodrade med ett tyg och sydde i en dragkedja. 


Voila, ett mobilfodral :)


Till påsk virkade jag ett litet ägg. Mönster finns här hos Crochetra.


Jag påbörjat en spindelsjal i ett tunt bomullsgarn. (Spindelsjalmönstret finns här.) Det projektet står också stilla för närvarande. Jag räknade mina "UFO:n" i somras och kom upp i över 50 påbörjade virkade saker :/ Mm så är det. Det är kul att börja på nya saker men inte alltid lika kul att slutföra dem. 


Här nedanför är några saker som legat i UFO-högen ett tag. Mariosvamparna har legat där p g a av att prickarna skulle sys fast. Ja ibland är det inte mer än så som fattas men det känns ändå motigt att ta tag i saken. 


I vårvintras hittade jag ett hjärtmönster som jag ville prova. Snyggt tycker jag men gjorde bara den här lilla provlappen. Beskrivningen, som är på engelska, finns här


I en virkgrupp på FB såg jag ett sådant här fodral och frihandsvirkade ett eget. Himla praktiskt att sätta på nyckelknippan t ex så har man alltid sitt cerat nära till hand. Ja, det var lite av vad jag virkat under våren och sommaren. Keep calm and crochet on! :)
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...