lördag 11 augusti 2012

"Iphonekudde"

Clara brukar låna min iphone och titta på SVT-play bl a. Hon brukar då ställa ett glas eller andra saker på bordet för att luta telefonen mot. Jag kom ihåg att jag sett den här snygga sydda varianten av tetra på en blogg och ville sy något liknande.


Så för några veckor sedan gjorde jag slag i saken och måttade efter telefonen och med tetranecessärbeskrivningen i minnet knåpades den här tetrakudden ihop. Den är sydd i ett tyg som jag troligen fått av min mormor. Kudden är fylld med vadd, det hade nog varit bättre att fylla den med ris eller vetekorn eller dyl för lite mer tyngd.

I förra veckan när jag satt och googlade runt så hittade jag en beskrivning på Farbenmix på en sådan här kudde. Så för den som vill sy en egen och inte orkar räkna ut måtten själv så länkar jag till den sidan här.


Idag var jag en sväng på Stoff och Stil. Tittade på de nyheter som kommit in och handlade några reatyger, lite garn och resår. Just det som jag var ute efter fanns inte inne för tillfället :( Men tomhänt kommer man ju sällan från det stället ändå ;)

Ha en fortsatt bra lördag!
1 kommentar:

sveas punkt. sa...

Vilken smart grej!! :) ska härmas! Ang din fråga om uggleskallran så virkar du 10 lm, sedan böjer du "korven" och virkar runt öppningen på början, när du kommit runt så fortsätter du i lm kedjan bort till nästa "korvände" virka maskorna runt den och sedan ut över lm kedjan igen... Sedan virkar du bara runt runt till du virkar ihop huvudet! Blev det klarare? Kan försöka ta några fler bilder, vart ska jag maila/ skicka dem? Fin kväll på dig// sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...