onsdag 18 juli 2012

Glassig tunika och randiga tights m m

Här blev det visst ett litet blogguppehåll, men för den skull har det inte varit helt stiltje vad gäller sömnad.

I början på juni sydde jag en infinityklänning. Det är en klänning som kan knytas på en massa olika sätt för variation. Här finns bl a en sida med beskrivning på engelska och här finns en på svenska. Tyget jag har sytt den av är två stycken 1,5-meters färdigklippta bitar polyestertrikå från Stoff och Stil. Jag har skarvat tyget, det ska man väl helst inte göra men så fick det bli till den här testklänningen. Inte så lätt att visa hur den ser ut när den ligger på golvet.


C ville prova den och den passade både på henne och på mig. Långklänning till henne och en klänning som når till knäna på mig. C tyckte det var väldigt bra snurr i den här helklockade klänningen.


I juni sydde jag även det här lilla nyfödingsetet som var en present till en av dagisfröknarna som gick på föräldraledighet. 


Byxor, mössa och dregglis i gult molntyg från JNYdesign. Haklapp i vaxduk från Åhléns.

I juni blommade även den här fina pionen i vår rabatt. 


Vi har firat C:s 6-årsdag med god marängtårta med jordgubbar. Min farmor gjorde alltid den här tårtan och jag använder mig av hennes recept men liknande recept finns bl a här


Jag beställde lite tyg från Tyg.se i juni.


Av glasstyget som tydligen var viscosejersey sydde jag en tunika. Till den blev det ett par randig leggings.


Mönster till tunikan från ett gammalt nummer av Allt om handarbete och leggingsmönster från ett gammalt Ottobrenummer. 


Vingärmar och rullfåll i ärmsluten. 


C poserar med en glass i handen. 

I slutet på juni - början av juli var vi en vecka i Turkiet. Jag letade efter roliga tyger och sytillbehör där men hittade ingenting. 


I helgen som var ville C att jag skulle sy ett gosedjur till henne. Jag hittade ett mönster på den här katten i en bok jag lånat på biblioteket, Sy mjuka djur av Karin Neuschütz.


C valde tyget själv, det blev ett lite rosaktigt Tildatyg. 


C blev glad för sin kattunge. 

Ja, det var lite av det jag gjort den senaste månaden. Nu är det jobb två dagar till sedan väntar tre veckors semester :)1 kommentar:

Åsa Tidqvist sa...

vad inspirerande att se allt du gjort! Turkiet såg ju härligt ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...