måndag 15 augusti 2011

Fleecetröja och jeans

Jag fick ett ryck i helgen och röjde undan framför symaskinerna där det av någon konstig anledning hade samlats en massa påbörjade projekt, sömnadsböcker och sömnadstidningar. De påbörjade projekten, ja de ligger annars där de ligger och inte mycket har hänt med dem förutom då virkalongen där jag nu äntligen har virkat ifatt. Men det är ju mycket roligare att börja med nya saker och blir det det minsta motigt så i ärlighetens namn så hamnar mina påbörjade projekt gärna i en hög :/

Först ut i helgen är de här jeansen som höll på att hamna i den ökända högen.


Ett par snabbsydda redojeans, inget konstigt egentligen. Slänger man väl ihop på nolltid, rutinerad som man är vid det här laget... Nej, det gick inte på nolltid, tog nästan två timmar. Fickorna bak hamnade snett, den ena betydligt högre upp än den andra, trots att jag mätte riktigt noga innan jag sydde fast dem med två sömmar med förstärkt raksöm. Först tänkte jag blunda för det faktum att den ena satt högra upp än den andra men nej, det gick inte att bortse ifrån det. Det såg riktigt illa ut så det var bara att sätta igång och sprätta och det går inte fort att sprätta förstärkt raksöm. Sedan sydde jag fast bred resår i linningen. Tyckte jag kortade av den rejält men det räckte inte, det blev för stort, sprättade loss den och kortade av den igen, men den var för stor i alla fall när jag hade sytt ner sömmen, orkade inte sprätta igen så jag sprättade ett litet hål i sömmen i linningen och drog i en tunnare resår så att byxorna inte ska trilla av flickebarnet. Nertill hade jag också tänkt sy fast resåren men insåg att det inte skulle bli bra så det blev vanliga sydda kanaler med lite tunnare resår i. För den som undrar så är det ett par av mina avlagda jeans som jag har klippt i och mönstret är en blandning av Anita Gunnars byxmönster med ett lätt inslag av ett Ottobremönster. Jag tog orginalfickorna som förminskades något upptill och de passade rätt bra. Byxorna är ännu inte provade men de borde passa. Den tunna resåren är än så länge bara lätt knuten i midjan så den kan justeras om det skulle blir för hårt.

En fleecetröja blev det också. Lite sned dragkedja men det får duga.


Fleecetyg inhandlat på Stof2000 förra hösten, mudd från Stoff och Stil, dragkedja köpt på Myrins. Eventuellt att jag syr på ett par fickor fram på jackan. C gillar ju det, bra att stoppa bra-att-ha-saker i.

Även det här mönstret hittade jag i Anita Gunnars bok, nej nu ljög jag, Meedom och Meedom är det, den norska boken med storlekar 4-7 år, form 2, isydd ärm.

Här lägger jag in en bild på dockan jag håller på med. Mönstret får man uppdelat och man virkar några delar varje vecka i virkalongen hos Våga skapa (tidigare Ulliga gulliga saker).

Man vet inte i förväg vad det ska bli, men nu verkar det inte vara mycket kvar. En mössa ska virkas och med tanke på färgerna som den ska ha så tror jag att jag kan gissa mig till vilken sagofigur det kommer bli.

Idag var min sista semesterdag och i morgon blir det jobb och dagis igen. Tre veckor går väldigt fort. C har i alla fall varit ledig fem veckor och längtar tillbaks till dagis nu.

5 kommentarer:

JuMel sa...

Vilken mysig fleece, ser ut att passa bra också. Trist med sömnad som trasslar, tur du inte gav upp utan fick jeansen klara iaf!

hönapöna sa...

Vad tråkigt det är när det strular massor, men duktiga du som fick klart byxorna!

Fangoria sa...

Jobbigt när det inte flyter på så smidigt som man tänkt sig, är inne i lite sånt jag oxå just nu! Men snygga blev de!! Och jackan är suuuperfin!

Anki sa...

Vilken superfin fleecejacka!

Åsa Tidqvist sa...

vad mkt du gjort sen jag kikade här senast! massa fint!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...