lördag 26 september 2009

Haklapp och tetranecessärIdag när jag kom hem från jobbet, (extrajobb idag med), så testade jag att sy en haklapp. Det gick förvånansvärt lätt och tycker att jag fick till kantbandet ok i svängarna. Vaxduk från Stoff och stil.

Jag ritade av en köpt haklapp som C hade när hon var liten. Jag kommer ihåg att jag tyckte den var lite för kort så jag gjorde den här lite längre och lite svängd i formen.

Vad kul det hade varit om jag hade upptäckt sömnaden och sybloggandet när C var bebis, då hade jag nog frossat i sådan här småsaker, mössor, haklappar, dreggelscarves m m.Jag sydde även en tetranecessär ikväll. Jag vet att det fanns ett mönster på IcaKurirens hemsida förut men nu fanns det inte kvar, eller jag hittade det inte i alla fall så jag försökte rita ett eget mönster och det blev nog i minsta laget. Dragkedjan här är 10 cm, ska man kanske ha en längre? Är det någon som vet hur måtten ska vara enligt mönstret så får ni gärna kommentera här.

6 kommentarer:

a-k sa...

Jag brukar klippa en 15x30 cm tygbit, och sy fast dragkedjan i de båda kortsidorna. Sen syr jag fast övre kanten, viker om tetran så att dragkedjan är på mitten i den nedra kanten och syr fast. Dragkedjan är alltså 15 cm, men det blir nog en rätt stor tetra. Hmm, kanske lite svårförståelig förklaring...

LillaBarn sa...

Snyggt! Har ingen aning om hur man syr en sån necessär överhuvudtaget... Önskar också jag kunde sy lite haklappar och sånt. Mina har redan en massa ärvda, och har inte så stort behov av dem längre...

a-k sa...

Nu har jag lagt ut en lite bättre beskrivning på min blogg!

Mysebo sa...

Jag gör oxå som a-k, men lägger till sömsmån. Jag har gjort dem med 15,18 och 25cm dragkedja. Men nästa jag gör ska bli med 10cm. Det beror ju helt och hållet på vad man ska ha i. LillPrins är så intresserad av armband och toffsar, så jag skulle behöva en förvaring till dessa :-)

Anonymous sa...

http://www.icakuriren.se/Hem-Tradgard/Gor-det-sjalv/Fixa-och-snickra/Sy-necessar-i-tuff-tetraform/

vissa saker fastnar i favoriter :)

Helena sa...

Tack för tipsen! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...