tisdag 2 oktober 2012

Blandat sytt (långt inlägg)

Nu har jag lyckats få tid att lägga in lite bilder i datorn så att jag kan blogga om det jag sytt den senaste tiden. 


En folkloreblus (singoalla) till mig som jag sydde för ett par veckor sedan. Tyg och mönster från Stoff och stil. Ett reatyg för 24,95 kr/m. Mönstret kostade mer än det... Som sagt Stoff och stils folkloreblus.


Jag tycker att den blev helt ok efter lite ändringar. Först lade jag till några centimeter nertill för den såg lite kort ut, provade den och tyckte att den blev för lång, så klippte bort de extra centimeterna men då blev den i alla fall för kort, så det fick bli rullfåll nertill.

Förra veckan var det utmaning, eller ja, det har varit utmaningar alla veckor i september i Sytokigagruppen på Facebook, men jag fick ett ryck först sista veckan i september och sydde så det rykte! :)


Två necessärer i vaxduk, fodrade med Tildatyger. 


En blå

och 

en rosa.


Beskrivningen till rosettväskan/necessären finns här. Jag sydde en sådan här i svart sammet för några veckor sedan för att ha som aftonväska på en tillställning jag var på. Den har tyvärr inte lyckats hamna på bild som går att visa upp ännu men jag ska försöka få till ett bra kort. Det är svårt att få till bra bilder på svart sammet...

Två snabbsydda redo-jeans har det blivit också. De lite mörkare är klippta från ett par av mina gamla avlagda jeans och de ljusare är från äldsta dotterns gamla jeansleggings. Kommer inte ihåg vilket mönster det är jag har utklippt längre, allt eftersom Clara växer så lägger jag på några centimeter och breddar lite grann :) De här har isydd resår i midjemudden för att byxorna ska sitta uppe bättre.


En rosa tröja. Tunn ribbjersey från Tyg.se, även den randiga jerseyn kommer där ifrån. 


Kommer inte riktigt ihåg vilket tröjmönster det är. Har en massa mönster som ligger utklippta men inte uppmärkta :/ men det är ett jag har använt tidigare och grundmönstret är i alla fall från Ottobre, och sedan lite omgjort, så mycket vet jag.  

Här nedanför är en tunika i ett tyg jag hittade på Stoff och stil i stuvhörnan för ett tag sedan. Det var tydligen något fel på det men jag kan inte se vad det är för fel :/ 


Ritade av en köpe-t-shirt, klippte av mönstret lite ovanför midjan och sydde på en rynkad nederdel. 


Tyg och vit mudd från Stoff och Stil. 


 Här är det helt omatchade leggins till tunikan. De här tightsen sydde jag i somras och de är tänkta att höra ihop med den rosa tröjan längre upp i det här inlägget då det är samma randiga jersey. Clara blev nöjd över sina nya kläder.

Sist ut i det här inlägget blir ett par vantar. 


Beige manchester fodrade med rödvitprickig fleece från Stof2000.


 Det var ju riktigt kul att sy vantar, kommer helt klart bli fler! Vantmönstret jag har använt mig av finns i boken Julstämning hos Tilda men det finns ju gratismönster att hitta på internet. Jag har mer att visa upp men det får bli en annan dag. :) Ha det bra alla! 
3 kommentarer:

Fangoria sa...

Åh mycket fint, men jag tycker nog allra bäst om den rosa tröjan, modellen och färgen var så fin!!!

Madebycarran sa...

Så mycket fint! Kul variant av nesässär!

Victorias Jul sa...

Vad duktig du är på att sy, jag har rätt nyligt börjat sy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...