måndag 25 juli 2011

En volangklänning

Igår hade jag tänkt att sy mig en ny väska och började plocka bland tygerna. Fick en idé om en volangklänning istället och när jag såg de här tygerna bredvid varandra visste jag hur den skulle se ut.


Delarna klipptes till på fri hand och en klänning syddes ihop. Jag mätte inte så noga så delarna är nog lite olika höga men det tycker jag inte spelar så stor roll. Den blev en aningens lång, når ner till anklarna på C men hon gillar att den är så pass lång så den får vara så, annars hade jag tänkt klippa av några centimeter nedtill.


Tygerna är som sagt sådant jag hade hemma, prickigt tyg från Skroten i Kinna, rostyget ett gammalt påslakan, grönblommigt tyg och rosarutigt tyg från Stoff och stil. Den prickiga snedslån fick jag i senaste hemlispaketet.


C ville inte ställa upp för fotografering idag men däremot ville hon att jag skulle ta kort på hennes "soppa". Jag undrar var hon har hittat ringblommorna till soppan, vi har inga i rabatten i år :/

Här kan ni anmäla er till min utlottning. :)

8 kommentarer:

JuMel sa...

Vilken söt klänning! Verkligen sommrig och fin i färgerna. Soppan ser verkligen god ut den med:))

Fangoria sa...

Väldigt vacker klänning!

dorabella sa...

Helt underbar klänning!

Therese sa...

Hi hi dessa "soppor" känner jag igen, Luran gör dem i sin lekstuga dagligen dags... *ler* Och volangklänningen är helt ljuvlig!!! Charmen är jsut att tygerna är olika breda. Så romantisk och fin! Tänk om man hade din talang vid symaskinen!!! Solskenskramar till dig <3

Åsa Tidqvist sa...

Väldigt fin klänning! och jag är så imponerad av dina Tildor - jättefina!!

Palven sa...

Så himla söt!!! C blir nog superfin (finare/hon är ju redan hur gullig som helst) med den på ;o)

Veronica Tingvall sa...

Vilken ljuvlig klänning! Jag skulle vilja ha ett förrkläde med volanger, tar du beställningar?
Jag ärså glad att du vill vara med i min virkalong.
KRAM/Veronica

busmumrik sa...

Vilken härlig sommarklänning!! Längtar redan till nästa vår då man kan börja sy lite mer sådana kläder. Känns som om man snart bör ge sig in på de lite varmare kläderna igen.. så de får användas lite innan de växer ur dem.
Kul att ha hittat till din blogg.. den kommer jag def följa;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...