måndag 3 januari 2011

Några sydda babushkor

I helgen sydde jag några babushkor.


Jag hittade mönstret till de här babushkorna i Tildaboken "Tildas julehus" och sydde en var i storlekarna som det fanns mönster till. C ville också ha en så efter att jag sytt tre stycken så sydde jag en fjärde, det fick bli en av den minsta modellen.


Tyger, sammetsband och svart färg (hår och ögon) från Panduro. Rouge från äldsta dotterns sminklåda. Vadd från en IKEA-kudde. 

För att babushkorna ska stå lite stadigare så sydde jag en liten påse/fodral som jag fyllde med vetekorn och stoppade in i botten på dockorna och sydde sedan igen. I boken står det att man ska  fylla med plastkulor i botten men man tager vad man haver...

13 kommentarer:

Palven sa...

Förstår mycket väl att C ville ha en babushka för det var ju jättesöta ;o)
Personligen tror jag att din lösning med vetekorn blir stadigare än plaskulor :o)

jejja79 sa...

supersöta =)

AttenKattenNoa sa...

Vad fina! Nu är jag sugen på att sy. Igen ;-)

Tanja sa...

Åh, så söta dem blev! :)
Jag har inte testat att sy babushkorna (blev det rättstavat?) ännu men de är verkligen så fina så det börjar klia i fingrarna!

God fortsättning.

/Kram

misssy sa...

Fina dockor, roligt att se all kreativitet. På denna siten kan man lära sig sy, för de som inte redan kan;)www.sykurser.se

annkatrin sa...

Vilka underbart söta babushkor! Jag blir också jättesugen på att prova... =)

Camilla/NÅNI by Smillas design sa...

Vilka fina dockor, blev lite inspirerad att göra sådana till mina tjejer. Och vilka bra presenter...

Fangoria sa...

Åh vad de är fina!

Madebycarran sa...

Superfina!

Alla kan sy sa...

Jättefina! Har ju boken hemma, men har inte fått tummen ur att sy mer än en väska från den. Hur fäster du ansiktet på tyget?

Jag har fått hem mitt Tilda Beach Ladies som jag snart ska ta tag i. Vad använder du för tyg till hud? Dessa tjejer är friskt solbrända i hyn, men till andra dockor är de kanske lite ljusare.

Zazza sa...

Underbart söta Babushkor du sytt. Du är så kreativ och det är så kul att följa dig på din blog. Önskar dig ett riktigt gott år.

Hanna sa...

Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se.
Där kan du se mina tavlor, foton, modekollage m.m. Dessutom kan du just nu delta i min senaste tävling.
Lycka till och ha en trevlig dag!

Favoriter sa...

Vad fina de blev! Jag blir alltid lite glad när man hittar sånt här pyssel som är både fint, kul och faktiskt genomförbart :) Kanske att man ska prova på att pyssla lite med barnen? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...