torsdag 21 oktober 2010

Resten av helgens sömnad

När jag var igång att sy i helgen så sydde jag även de här två tröjorna till lillkusinen. Jag kan ju inte visa allt jag sytt på en gång ;) Men som sagt så var det biltröjan i förra inlägget som blev favoriten.


De här två tröjorna var inte lika intressanta. Aptröjan tyckte han att jag kunde ta själv :D Fordonströjan är sydd efter Ulla Welinders tröjmönster, strl 98 i grönt fordonstyg från Mjuka tyger och brun mudd från Stoff och stil.


Aptröjan är sydd efter ett raglanmönster ur Åsa Lennartssons "Sy barnkläder av mjuka tyger", strl 100, i svart aptyg också det från Mjuka tyger. Det fick bli vita muddar eftersom jag inte hade någon annan passande färg hemma och vågade inte ta ut svängarna allt för mycket. Mudden kommer från Ohlssons. På den här tröjan försökte jag mig på fuskcoversömmar i raglansömmarna. Det blev ok för ett första försökt. Jag måste säga att jag tycker att halsringningen på det här mönstret är lite underligt, jag måste alltid ringa ur det lite annars blir det alldeles för snävt. Kunde nog ha klippt lite till men tyget är ju stretchjersey och mudden töjbar så jag hoppas att den ska funka. Jag glömde sy in namnlappen i sidsömmen som jag gjort med de andra två tröjorna så här fick den hamna nere i framkanten.

Nu något helt annat. Jag gick med i Buzzador för några månader sedan och för ett par veckor sedan anmälde jag mig till en kampanj där det skulle testas en ansiktskräm, jag kom med i kampanjen och paketet levererades igår. Det här var vad som låg i paketet, 15 små provburkar att dela ut till vänner och 1 stor burk till mig. Kan tillägga att jag nu har provat krämen och den är riktigt bra!


Om någon är sugen på att testa att vara en "buzzador", d v s få erbjudanden om att vara med i olika kampanjer och prova nya produkter och tjänster så kan ni anmäla er här via min länk! Passar på att få med en beställning på lite sydda saker på bilden också, för att det inte bara ska se ut som en reklambild ;) På bordet ligger två förkläden, två haklappar och två dregglisar som nu skickats iväg till beställaren.

Annars är det inget vidare, vi byter av varandra här hemma med att vara sjuka och nu är det min tur :( Ont i hela kroppen och känner mig allmänt vissen men förkylningar hör väl årstiden till.

9 kommentarer:

TRI o MAR sa...

Usch då, inget vidare att vara sjuk. Krya på dig! Sedan måste jag skratta, hahah att du kan behålla aptröjan själv! Härligt med ärliga ungar! Jag tycker båda tröjorna ser jättefina ut! Jag bara undrar när jag ska få tag i en bok från Ulla Welinder.

Helena sa...

Ja från barn brukar man få höra den hårda sanningen! :D Ska höra med hans mamma om han har behagat ta på sig de här två tröjorna också.

dajj sa...

haha! Barn är ju fantastiska! =D


Hoppas att det är ok att jag lägger till dig på min sida. (Jag har ju faktiskt varit innen och snokat här hur mycket som helst ju...)

Helena sa...

dajj - så klart att det är ok :) Jag har haft din blogg i min lista någon gång tidigare men listan försvann och jag var tvungen att lägga in alla bloggar igen och då har den nog fallit bort. Jag lägger till dig i min lista nu.

od Andulky sa...

Superfina tröjor, älskar det gröna biltyget!!
Krya på dig!!

MadebyMammaMia sa...

Alltid lika roligt att surfa in på din blogg efterso du gör så fina saker - jättefina kläder.

Krya på er!

JuMel sa...

Snygga tröjor bägge två! Håller med dig om att det där mönstret är en aning knepigt i halsen. Själv har jag övergivit det för ett raglan mönster jag hittade i sommarens Ottobre, tycker det är mycket bättre. Jobbigt med sjukdomar som avlöser varandra:( Krya på dig!

Palven sa...

Krya på dig!!!

Skapat av mig sa...

Fina! Är själv Buzzador och inväntar mitt paket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...