lördag 29 augusti 2009

Hjälp!

Satt precis och sydde när maskinen började krångla. "Undertrådarna" gick av hela tiden så jag tänkte att det kanske är rengöring som behövs och borstade bort lite ludd. En nål ramlade ner och jag tänkte "Hjälp, har jag kört över en nål?" När jag tittade efter närmare såg jag att en till nål hade fastnat i maskinen. Skumt. Jag plockade bort pressarfoten och såg då att den nålen satt fast och att den andra också borde sitta fast bredvid :-/ Har aldrig sett de här två nålarna tidigare... Har ju inte behövt mixtra så mycket med maskinen, den har ju gått riktigt bra hittills! Vad gör man åt det här. Klistrar fast den med superlim eller vad? ;-) Får väl maila SMD och höra efter.

Det är den högra av de nedre nålarna som har lossnat. På bilden har jag bara tryckt dit den.


Jag kan ju visa vad jag höll på att sy när maskinen började krångla. Lila elefantbyxor och en lila elefantmössa hann bli klara men tröjan som satt i maskinen när den pajjade får jag väl fortsätta med en annan dag. Det känns inte lockande att sy den färdigt på den vanliga maskinen.Byxorna skulle egentligen har varit sydda enbart i det enfärgade lila collegetyget men det räckte inte eftersom jag klippte ut tröjan först så en nödlösning fick bli att ta elefanter fram och enfärgat bak.

Mönster till mössan är ett lite omgjort Ottobremönster, samma som till Hello kittymössan, men den här gången inte i dubbelt tyg utan bara fållad nertill. Byxorna är också ett Ottobremönster, samma som jag brukar använda mig av, kommer inte ihåg vilket nummer. Lila collegetyg eventuellt från Allt om handarbete, inköpt förra sommaren. Lila mudd från Stoff och stil. Lila elefanttyg från Jofotex.Måste ju visa min nya dator också :-) En liten vit Asus Eee PC 1101HA. Fem personer på två datorer kändes ohållbart så i veckan blev det ett datorinköp. Jättekul! Nu kan jag hålla till i köket igen med mina symaskiner mina pärlsaker och min dator, d v s när man gjort allt annat man måste göra först... laga mat, plocka i/ur diskmaskinen, tvätta, städa, ja ni vet ju själva hur svårt det är att få tid att göra det man verkligen vill. Nej, nu ska jag maila SMD. Ha en bra lördagkväll !

6 kommentarer:

Mockolini sa...

Det där med symaskinen lät inte bra, kan bli svårt att limma ;) Byxan var super snygg roligt med olika sidor. Lite avis på din nya dator lyckliga dig =) Hoppas du får till maskinen snart!!

ikketikketheo sa...

Du far säkert hjälp av SMD. Dom förklarar bra och tydligt sa man fattar även om det är pa engelska. Men det kan ta nagra dygn innan du far svar. Hoppas du kan fixa det själv!
Fräcka brallor och grattis till din dator!! :) (nu ska jag förresten plocka in i diskmaskinen - sydde faktiskt först ;))

Bobo/Rumba de kransen sa...

Hoppas det löser sig snar med maskinen för shit vad trist! Ville bara säga att byxorna blev bra!

Helena sa...

Tack! Har mailat SMD, får se vad jag får för svar.

Gurimalla! sa...

Du lager så mye fint!

Ingela la la sa...

Vad kul att du är med och tävlar hos mig.
Men vad fina saker DU gör, kul! Underbara smycken..

Kul att ha hittat hit!

Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...